Påfugl fra museets samlinger

Vilde vidunderlige verden

NY UDSTILLING FRA 28. JUNI 2024

Museets skatkamre Bag kulisserne i museets magasiner findes mere end 14 millioner genstande; alt fra mikroskopisk plankton til gigantiske hvaler, fra stjernestøv til ædelsten, fuglefjer og blomsterfrø. Få indblik i en af verdens vigtigste samlinger, der er blevet til gennem 400 år med hjælp fra tusindvis af mennesker over hele kloden.

I juni 2024 slår vi dørene op til en udstilling, hvor du kan komme helt tæt på den rigdom af genstande, historier og forskningsresultater, som gemmer sig i museets skatkamre.

Få vilde fortællinger om fantastiske fund indsamlet på ekspeditioner til ufremkommelig regnskov, dybhavet, verdensrummet og vores egen baghave.

Udstillingen giver dig samtidig et unikt indblik i museets indre, hvor forskning i samlingerne bliver forvandlet til viden, der skaber positiv forandring for mennesker og natur.

I udstillingens værksted kan børn og voksne selv få udstoppede dyr, knogler, konkylier og bjergarter i hænderne. Undersøg genstande under mikroskop, stil spørgsmål til museets værter og opdag, hvordan du kan hjælpe forskerne med at kortlægge naturen.

Pragtbiller i museets samlinger Delfinskelletter i museets samlinger Darwins gave i museets samlinger Udstoppet gazelle i museets samlinger Kornværling-æg i museet samlinger Isbjørnekranier i museets samlinger Gejerfugl på glas i museets samlinger Rovfuglekranier i museets samlinger

Det skal du opleve

Fra imponerende fortidsdyr udgravet af en kendt dansk videnskabsmand på opdagelsesrejse til en meteorit fra det ydre rum samlet op af en lille pige i Glostrup. Der er mennesker og historisk kontekst bag hver enkelt af de mange genstande i udstillingen.

Gå på opdagelse blandt unikke ravstykker med hidtil ukendte insektarter, grønlandske fossiler og museets samling af danske medicinplanter, som aldrig tidligere har været udstillet for offentligheden.

Du kan også opleve berømte genstande så som levn af verdens allersidste gejrfugl, Darwins gave, Bøje Benzons afrikanske dyresamling og de originale kobbertavler fra Flora Danica.

Rosamund Purcells kunstinstallation, som indgår i udstillingen

Kunst i udstillingen

Museet er et af verdens ældste og har rødder helt tilbage til Ole Worms samling fra begyndelsen af 1600-tallet. I udstillingen kan du bl.a. opleve kunstneren Rosamund Purcells installation ’Two Rooms’, der er en rumlig gengivelse af hans ’Museum Wormianum'.

Udstillingen er støttet af:


Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K
Tlf: 22 82 76 79

 

Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck's Fond
Beckett Fondens logo
Augustinus Fonden logo
Knud Højgaards Fond logo
Axel Muusfeldt-fonden logo

FN's verdensmål


FN's verdensmål nr. 4, 10, 11, 13, 14 og 15

Udstillingen understøtter FN's verdensmål for en bæredygtig udvikling.